GR 27mei 2019 the day after

De dag na de verkiezingen en voorzitter dirk Goemaere (PVDA) hield eraan alle kandidaten te danken voor hun engagement. Hij liet niet na zijn partijgenoot Steven De Vuyst te feliciteren met de eerste Kamerzetel ooit voor zijn partij in Oost-Vlaanderen...

GR 29apr2019: Zelzate na geweldig nu ook normaal?

Frank Bruggeman (VLD-sd) was verontschuldigd en zo luisterden 22 raadsleden in een zonnige raadszaal naar het halfuurtje van meerdere burgers...

GR 25maart2019: who let the dogs out – baby you can drive my car – take the money and run

Ook deze zitting van de gemeenteraad met nog een aantal geheime stemmingen liet zich aanzien als een stevige kluif. De publieksbanken waren goed gevuld, de livestreamer stond gereed.

GR 25feb 2019 De wereld is een schouwtoneel...

De zitting greep voor het eerst plaats in de herstelde raadszaal waaruit de geplaatste wanden waren weggehaald.

De gemeenteraad diende zich aan als een marathonzitting: met 60 punten op de agenda en meer dan 100 mandaten geheim te verkiezen. Voorzitter Goemaere (PVDA) hoopte dan ook op een vlotte gemeenteraad en schorste voor het halfuurtje van de burger.

 

 

 

 

GR 25jan2019: eens wat anders: rust bij de nieuwe meerderheid, stoelendans bij de nieuwe oppositie

Er moesten extra zitjes aanrukken om alle supporters van de oude en van de nieuwe meerderheid een plaats te geven.
De live streaming op sociale media bediende de mensen thuis.

GR 17december 2018: einde van de rit of extra time?

Voor de laatste(?) gemeenteraad in de huidige samenstelling waren ook heel wat supporters opgekomen. Uit sympathie voor de afscheidnemenden, uit nieuwsgierigheid door de nieuwe raadsleden... iedereen had zijn reden om er te zijn.

Een hart voor Zelzate: PVDA stapt mee in gemeentebestuur

Het Oost-Vlaamse Zelzate krijgt de linkse ‘toekomstcoalitie’ waar de bevolking voor stemde. De PVDA gaat er voor het eerst in haar geschiedenis mee besturen in een gemeente. Sp.a en PVDA kiezen voor democratie van onderuit, eerlijke belastingen en een echt sociaal beleid dat investeert in mensen. 

PVDA en sp.a sluiten coalitie in Zelzate

Witte rook in Zelzate. De kanaalgemeente bij Gent wordt de komende zes jaar bestuurd door een 'toekomstcoalitie' van sp.a en PVDA. "We willen van Zelzate opnieuw een warme, sociale en democratische gemeente maken", zegt Geert Asman, die eerste schepen wordt.

GR 24 september 2018 meerderheid? welke weerderheid?

De zitting ging door in de gehalveerde raadszaal met het publiek op een hoopje bijeengezet. De“klankinstallatie” waren twee loopmicro’s die moesten doorgegeven worden omdat het college de geschikte installatie niet wil verplaatsen uit ‘tKlooster.

Programmafolder PVDA Zelzate

Binnenkort bezorgen we iedereen in Zelzate persoonlijk onze programmafolder. U kan hem hier alvast bekijken.

Doe je mee?